Keula asiaa

Aloittaja Tavikainen, 26.02.17 - klo:16:10

« edellinen - seuraava »

jyrkimake

Runkoaisan jatkeet saa ilmeisesti olla vaikka ratakiskoa vaiko ei? Ja tuohon vielä väliin ratakiskon pätkä poikittain. Kyllä tällä kuviolla ei hyvä tule. Tämä on nyt epämäräinen kuvio ja toivoisin että tämä selkiytyisi pikaisesti. Tuossa Tavikaisen kertomassa asia on nyt keulavahvistus kahdella tavalla. Keulavahvitukset ainoastaan runkoaisojen väliin. Ei tuossa mainita mitään runkoaisojen välissä olevan materiaalin vahvuudesta. Jälkeenpäin näkyy olevan mainittu  tuo 20x50 putki

Jürgen

Tämä on vissiin ymmärretty vähän eri tavalla   :o

-Lokasuojien yläreunojen väliin saa laittaa neliskanttisen huonekaluputken alkuperäisen tilalle jota
voidaan käyttää esimerkiksi jäähdyttimen ja konepellin lukkojen kiinnitykseen.
-Putken max. mitat 20x50x2mm tai vast. ympärysmittainen, ei RHS putkipalkkia.
-Tämän putken saa kiinnittää myös keulan vahvikkeisiin.

vai onko?


-Runkoaisaa saa jatkaa tai käyttää alkuperäisten mallisia jatkeita.

Tämän "alkuperäisten mallisia" mieltäisin tarkoittavan myös jotain vahvuudeltaan alkuperäisen luokkaa olevaa tavaraa.
Näiden "jatkeiden" väliin laitettaisi poikkipalkki.



Kuljettaja S48

pirhonen

Mut jos siellä jatkettujen runkoaisojen välissä on ratakiskoa niin asia ei parane  mihinkään.kaikki keulan vahvistukset 20x50x2 tai vastaava. Seinämä mitta 140

zarkuss

Täällä asia muuten ymmärretty täysin oikein mitat ym vahvuudet eli runkoaisojen väliin saa laittaa yhden paksumman putken/raudan ja sitten se keulatavara esim syylärin muotoinen "keula pala" pitää olla se 2mm vahvuudeltaan,loput pitää pellittää ja keulaan esim syylärin eteen se 1.5mm vahvuudeltaan oleva esim verkko. Saako nämä yhdistää siihen runkoaisa palkkiin ja lokasuojien väliin oleviin 2mm vahvuudeltaan oleviin huonekaluputki runkoon ?  Silloin siitä keulasta tulisi helppo rakentaa,kulut ei kasva eikä varmasti täytä panssarivaunu kriteerejä mutta tätä pitäisi noudattaa jokaisen katsastajan ja ajatella asia niin ettei anneta "löysiä" tässä asiassa. Jos ei keula ole säännöt täyttävä,jää ajot väliin.

Helppo tuo olisi ainakin minun mielestä toteuttaa,neliön muotoiseen "keulaan saa kivasti syylärit paisarit ym konepellin sokat kiinni ja sitten vaan sivut pellittää ja keulan verkottaa,helpottaa myös purkamisessa kun on hitsaus saumat kätevästi tarjolla.

Turaaja

Miten nämä säännöt liittyy mitenkään purkamiseen ja saumojen esilläoloon?Auton ottaa nosturille ja plasmalla polttelee niin vanha keula on kymmenessä minuutissa lattialla.Kyse on nyt siitä millaisilla säännöillä se uusi keularakenne tehdään.Runkoaisojen välisen putken,palkin tai ratakiskon ainevahvuudesta ei sovittu kokouksessa,joten se on vapaa.

Jürgen

Näyttää vahvasti siltä että se runkoasojen välikin on katsottu vain 1,5/2mm tavaran sallivaksi, vaikka siinä pöytäkirjatekstissä ei sille ollutkaan mitään määritelmää.
Olen nähtävästi ymmärtänyt asian väärin...
Kuljettaja S48

the pora

jos runkoaisojen väli palkki pitää myös olla 20x50 tai vastaava?niin voisko tavikainen tai joku muu kertoo mulle mihin reaktiotangot kiinnitetään esim dx tai starlet,jos oma väli palkki hajonnut ja jouduttu korvaan uudella???ei ne pyörät pysy paikallaan joissain peltilärväkkeissä.tangon kiinnitys mahdotonta ton kokoseen!!eka röykky ni pyörät takana.jotain järkee ny tähän touhuun saa*ana!

Jürgen

Ei kai ne reaktiotangot missään puskurissa kiinni ole tojotassakaan?
Ei sitä auton runkorakennetta varmaan kielletä.
Kuljettaja S48

the pora

joo ei ole puskurissa,vaan runko aisojen välisessä palkissa.mikä an jouduttu alkuperäsen palkin hajoamisen takia korvaamaan uudella!mutta on isompaa.koska kiinnitys ei onnistu ton kokoseen!!

Jürgen

Tottakai rikkoutuneet pyöräntuennan kiinnitykset saa korjata riittävän vahvalla tavaralla muttei enempää niin ettei siitä tule mitään törmäyspalkka keulaan.
Kuljettaja S48

Turaaja

Siispä jos ei ole määritelty ja kirjattu sitä ei ole olemassakaan.Turha niitä sääntöjä on jälkikäteen koittaa muuttaa.Muutetaan sitten vuoden päästä uudessa sääntökokouksessa.Jos tää menee siihen että porukka tulee sääntökokoukseen,sovitaan asioista ja sitten muutellaan niitä fb:ssä tai täällä foorumilla häviää uskottavuus koko lajiin.(Sekin vähä mitä on jälellä)

the pora

ja toiseks!miksi tämä sääntö koskee myös supereita!ei ole paljoo näkynyt tahallaan päälle ajamisia!ja kosketuskielto niin pitäis tulla hylky muutenkin!ja kolmanneks jos halutaan vähentää niitä päälle ajamisia muissa luokissa,niin eiks pitäis lisätä sanktioita ja hylkyjä!

K.Kotko

Muistaakseni kokouksessa mainittiin "OHUESTA HUONEKALUPUTKESTA".

Turaaja

kyllä mainittiin,yläputki lokasuojien väliin huonekaluputkea,kantikasta ei pyöreää ainesvahvuus max.2mm.

K.Kotko

Itsehän sä äsken laitoit, että jos ei ole määritelty jne niin ei ole olemassa kyseistä sääntöä..