Superin autot...

Aloittaja Junnunkuski, 22.09.13 - klo:13:09

« edellinen - seuraava »

Junnunkuski

Morjensta !!

Tässäpä nyt olen tämän kauden katsellut noita Superluokan autoja, niin autojen näkö ja kunto alkaaolemaan aikalailla vähemmän edustuskelpoisia...

Ruttuisia kotteroita seassa, niin väkisin tulee mieleen, että kunhan vaan tehoja piisaa niin tervetuloa Superiin.

Toivoisin ettei tilanne todellakaan ole tämä , vaan jatkossa autoihin tultaisiin kiinnittämään enemmän huomiota.
Siistimmät autot luultavasti siistisi vähän ajotapojakin. Oli aasinpäälista aika superluokkaista, ainakin nyt Joutsassa

Saisikohan tästä keskustelua aikaiseksi ilman syyttelyä, mutta tämä tosiaan on vaan niin surullista mutta totta...

Säännöissä kyllä mainitaan edustuskelpoisuus, johon hallitus voi puuttua, tosin siellä myös mainitaan kosketuskielto. Sääntö joka alkaa olemaan unohdettu...       

Samaan läjäänhän voisi laittaa tämän Junnujen kosketuskiellon, joka sekin alkaa olla kyseenalaista.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille, ja hyviä asioita aiheesta   ;)

tomipöö

eikös se korjaannu helpoiten sillä kun laitetaan nimeks jokamiehen super luokka ni saadaan se superin nimi asiakin kuntoon ja autot voi olla ku norsun nussimia selkäreppuja..tosin jokkiksessakin taidetaan nykyisin ajaa siistimmin kun tällähetkellä superissa! ja muistaakseni viimekesänä vilppulassa kokouksessa sovittiin autojen kunnosta näin.jos auto ei ole tarpeeksi siisti superiin ni annetaan ajaa yksi kilpailu ja seuraavaan kisaan auto on siistittävä.samoin spraymaali mainokset autoista kiellettiin,jos näitä muistelee ni näidenkin osalta homma on menny ihan päälaelleen.junnuista sen verran et siel tahattomista tulee hylky ja tahallisista välttämättä ei.rakkain terveisin:Pölläsen Tomppa kirkolta.s5.

tonsba

Itse kans seurannut noita SuPerin autoja mitkä ovat enemmän ruttuisia kuin osa yleisen luokan autoista, otin asian esille vissii vuosi sitten mutta ei tilanne ole muuttunut. Kyllä sielä kaikki autot pitäisi olla yhtä suoria

Panu

Erään ruttuisimman kotteron omistajana voisin tätäkin kommentoida. :D

Auton ulkonäkö paheni mitä pidemmäs kausi eteni, suurin osa lommoista tuli ensimmäisessä mutkassa enkä niistä syytä ketään muuta kuskia. Ahdasta siinä alussa on, suurin osa autoista on kuitenkin suhteellisen tasaväkisiä. Tietty tarpeeksi nopeasti kun pakenee viivalta, niin ei jää sumppuun tönittäväksi.

Aina kisojen välissä yritettiin oikoa suurimmat lommot pois, mutta ei siinä kisojen väleissä viitsisi aina uusia ovia vaihtaa. Ymmärrän kyllä aikaisempien kirjoittajien pointin, mutta näillä osallistumismäärillä ei mielestäni ole oikea ratkaisu sulkea autoja pois liian ruttuisen ulkonäön takia?
Voisihan sitä järjestäjät silti käydä pahimpien autojen omistajia ojentamassa, ei siitä mitään haittaa ole.

-Panu
S72

Juha Ratilainen


Tuo oli hyvin sanottu " Ei viitsisi" Kyllä aikoinaan omaan Superin autoon vaihdoin koko kuskin puolen pellit että oli edustuskelpoinen....
Silloin toki autotkin oli suoria, eikä perunasäkkejä.

Kovempilinja mielestäni tuon asian suhteen paikallaan...
Team Hardcore Heinola
SöPö V154

Mici

Täytyy kait sitten lopettaa ajaminen. Helppoa se toisilla on kun on aikaa oikoa ja pakkeloida jatkuvasti , mutta koettakaa ymmärtää sellasiakin kisaajia jotka eivät kerkee edes kotona käydä kun sillon tällön viikonloppuna työnsä vuoksi. Voipi olla ettei noi samassa taloudessa asuvat kohta enää tunne jos oon ollu 2 viikkoo reissussa ja tuun viikonlopuks kotiin oikomaan autoo. Tai aikakin siinä äkkiä posteljoonilla työt lisääntyy   :'(
Ajan ja harrastan omaksi iloksi hyvän porukan vuoksi ja juuri tuon kyseisen ajan puutteen vuoksi en myyntiluokkia aja koska en kerkeis varmaan kun pari kertaa vuodessa radalle jos auto vaihtuu kisojen välillä. Kait sitä vois tuomari ottaa tarkemman kannan törmäilyistä vaikka siitä saakin mulkun maineen.
Tässäkin asiassa lippupisteiden merkitys korostuu kun tuomari ei kaikkea näe ja lippupisteiltä ei ilmoiteta jos jotain sattuu.

Tätäkään kirjoitusta ei ole kohdistettu kehenkää yksittäiseen henkilöön mutta jos joku tuntee et osu ja uppos niin varmaan peilin edessä kannattaa käydä.


Ehkä ajan ehkä en

Miseliin

No niin hämmennetään nyt sitten omalla näkökulmalla.
98% eristä ajetaan mielestäni hyvällä tuurilla ja onnella.
mutta jos onni ei suosi niin sithän sitä lasikuitua muovia ja metalleja alkaa irtoila tai muuttaa muotoaan.
lähdöt on mielenkiintoisia kun monessa lähdössä viivan hv. luku pyörii yli 1300hv. ja kaikki ei millään taho ehtiä ekana
toiselle kierrokselle.
siisteyssääntöön mielipiteeni että kauden ensimmäisessä kisassa auto katsastetaan ja silloin todetaan tarvittava edustuksellisuus.
jos ja kun kauden aikana sattuu ja tapahtuu, niin pidetään autosta jollain tapaa huolta.
mielestäni monesti kontaktit käydään niihin osallistuneiden kesken sopimassa ainakin sarjaa ahkeraan kiertävien kesken..
edellä kirjoittaneitten tapaan olen reilun ja hyvän fiiliksen takia mukana. ps. poistan kyllä kaameen näköisen
konepeltini kun saan moottorin ilman föööniii terv.  ;D ääs12

Jussi69

Senverran kokemuksesta puhun,että laittakaa superimiehet sitä lasikuitua sinne autojenne kylkiin.niin ei tartte jatkuvaan olla oikomassa. Mulla on dexissä takakylet bemusta ja hintakaan ei varmaan ole este :D

jyrkimake

kai tuohon täytyy ottaa vähän kantaa myös täältä sundayn poppoostakin.Olen Jussin kanssa samaa mieltä tosta lasikuidusta,on meinaan kokolailla helppo korjailla.Ja onhan tuolla ollut kärjessä ja kärjen takana kokolailla tiukkaa vääntöä joka pisteestä,ja välillä tuntuu vähän kolisevankin.Ko luokassa ajavat kuitenkin tietävät mitä säännöissä sanotaan auton edustuskelpoisuudesta ja tästä ei mielestäni liikaa kannata poiketa. Aurinkoista syksyä kaikille! s69 huoltotiimi!

MikkolaRacing

Lasikuitua hyvinkin, itsekkin se havaittiin et ainoa järjellinen vaihtoehto.

Jussi69

Niihin oviin vielä palatakseni, aion itse laittaa ulkopuolelle 2-3mm polykarbonaatin poppareilla kiinni. Ei nimittäin löydy paljon enää teinidexiin suoria ovia.

Mici

Kukahan haluis tehdä/asentaa volvoon kuituosat. Vapaaehtoset vois ottaa yhteyttä.
Ehkä ajan ehkä en

tomipöö

siilläkös se ajotapa siistiytyy että laitetaan kuitua kylkiin...

Jürgen

Ainakin näyttää siistimmältä   :-X
Kuljettaja S48

Tavikainen

Saishan ne Superit olla edustuskelpoisia autoja eikä peruna pusseja!

Varmaankin jokaisen Superi ja ennen kaikkea JUNNUKUSKIEN täytyisi siistiä omaa ajotyyliää. Jos ei osumat ole sallittuja niin siihen HESARIN mentävään rakoon ei tungeta sitä omaa autoa.
Jani Tavikainen
Rokkiralli Ry:n Puheenjohtaja
Kukko Racing